Jaakolle hopeaa Kalevan kisoissa

24.7.2017


Team Hollon Voiman Jaakko Laakso juoksi komeasti hopealle Kalevan kisojen 800 metrillä Seinäjoella. Taistelu mestaruudesta oli erittäin tiukka arkkivastustaja Ville Lampisen kanssa.

Alkueränsä Jaakko hoiteli täysin suunnitelman mukaan lauantaina. Oli tarkoitus säästää niin paljon energiaa kuin mahdollista. Jaakko tarkkaili muita ja nousi toiselle suoralle finaalipaikalle loppusuoralla ajalla 1.54,02.

Loppukilpailussa Lampinen lähti vetämään, Jaakko oli heti kintereillä kakkosena. 400 metrin väliaika oli 55,4. 600 metrin kohdalla Jaakko meni keulaan, mutta pellit avattiin vasta 120 metriä ennen maalia. Tiukka kamppailu päättyi Lampisen 0,14 sekunnin voittoon. Jaakon aika oli 1.51,04.

- Juoksu tuntui tosi vahvalta tänään, hyvä fiilis taistella mestaruudesta ja otta mitali vaikean kauden jälkeen, Jaakko sanaili.

- Täytyy olla todella tyytyväinen, sillä takana on erittäin repaleinen 10 kuukautta, joista harjoittelua on ollut viisi, niistäkin osa erittäin varovaista. Mutta silti harmitti hiukan heti kisan jälkeen, kun ensimmäinen mestaruus oli noin lähellä, valmentaja Late Hollo kertoi iloisena.

Tiimin toinen juoksija Seinäjoella oli Jemina Forss naisten 800 metrillä. Jemina joutui ensimmäiseen alkuerään, jossa ei vauhtia pidetty. Aika oli 2.15,25 ja sijoitus kolmas. Aikavertailu ei riittänyt finaaliin.

- Hyvä juoksu ja Jemina on kovassa kunnossa, nyt kävi vähän huono tuurikin. Juuri ja juuri Jeminan erässä voittanut ja suoran finaalipaikan napannut Jonna Julin juoksi finaalissa 2.08, se kertoo paljon hyvää, sanoi valmentaja Hollo.