Team Hollon Voimalla mainio kisaviikonloppu

4.2.2018

Satu-Maaria teki 60 metrin ennätyksensä.
Satu-Maaria teki 60 metrin ennätyksensä.

Team Hollon Voiman urheilijat kisailivat viikonloppuna onnistuneesti Jyväskylässä, Helsingissä ja Lahdessa. Ennätyksiä syntyi roppakaupalla.

Jyväskylässä lauantaina Iina Lehtimäki alitti aikuisten SM-hallirajan lyhyellä radalla juostuaan 200 metriä 26,00. 17-vuotias Kalle Lahtinen juoksi ensi kertaa elämässään 300 metriä ja tulos oli mainio 38,39.

”Iinan loppujuoksu oli tosi vahvaa, selkeä parannus viime viikkoon, kun silloin kulki pitkällä radalla 26,13. Kunto nousee lupaavasti. Harmi että Kalle oli erässä, jossa ei ollut lainkaan vastusta, kiriavulla olisi ajasta höylääntynyt rutkasti pois. Mainio debyytti joka tapauksessa tällä matkalla”, kommentoi valmentaja Lauri Hollo.

Naisten 800 metrillä Veronika Virtapohja juoksi C-erässä ennätyksensä 2.30,68. PB parani kaksi sekuntia ja Veronika on niistänyt viime kesästä jo viisi sekuntia.

”Veronika lähti rohkeasti kärkeen ja puolimatka oli 1.12,5. Hiukan loppui usko viimeisellä 300 metrillä, mutta loppukin tuli silti vielä ihan vahvasti. Hienoa nähdä, että kova työ ja asenne tuo parempaa tulosta koko ajan”, valmentaja Hollo sanoi.

B-erässä juoksivat Aino Sikkinen ja Eevi Siniketo. Ainon aika oli 2.21,04, Eevin halliennätys 2.21,53.

”Ainon juoksu oli melkoista poukkoilua koko ajan. Vähän väliä meni joku ohi tai Aino ohitti. Loppukiri lähti vasta 120m ennen maalia ja se tuli tosi kovaa. Rohkeammalla juoksulla olisi lohjennut ajasta paljon. Eevi aloitti hyvin, mutta viimeinen kierros kesti hiukan liikaa, mutta halli-PB joka tapauksessa, joten hyvä”, koutsi sanaili.

Kiia Keinonen oli mukana hurjavauhtisessa A-erässä. Kiian puolimatka oli 65,8 ja loppuaika halliennätys 2.18,08. Ulkorataennätykseen on matkaa enää 0,8 sekuntia.

”Oikein hyvä juoksu ja ihan oikea suunta koko ajan. Rohkea aloitus kuten pitääkin. Vielä ehditään tehdä hyviä harjoituksia ja viilata kuntoa, kun junnujen SM-kisoihin on aikaa kolme viikkoa”, Hollo kommentoi.

Jaakko Laakson juoksu ei kulkenut miesten maaottelukatsastuksessa, ajaksi jäi vaatimaton 1.56,28.

”Torstaina puntilla Jaakko teki oudon liikkeen pitkästä aikaa ja eikös vaan reidet ja pakarat jumittaneet. Juoksu oli väkinäistä alusta asti. Harmi homma, koska kunto on todella paljon parempi. Mutta katsotaan, josko maaottelupaikka kuitenkin irtoaisi, koska tarjokkaita ei kovin paljon keskimatkoille ole. Viikossa saadaan kyllä lihaksisto kondikseen.”

Mutasen Henri kipaisi Helsingissä 200 metriä aikaan 23,02. Lyhyen radan ennätys parani 0,32 sekuntia.

”SM-halliraja jäi vielä 22 sadasosan päähän, mutta viikon päästä Pajulahdessa kokeillaan vielä. Kunto on kuitenkin ihan hyvässä nousussa”, valmentaja Hollo kommentoi.

Sunnuntaina Lahden pikajuoksucupissa 60 metrillä kilpailivat Henri, Iina ja Satu-Maaria Pentinlehto. 1. starteissa Satu juoksi heti ennätyksensä 8,06.

”Tosi hyvä lähtö, mutta lopussa kaksi askelta petti, joten siihen meni aikaa”, Satu kommentoi.

Iinan aika oli 8,03 eli sadasosan kauden parhaasta.

”Todella huono lähtö, toisessa juoksussa pitää laittaa paremmaksi”, Iina lupasi.

Henrin aika oli 7,39.

”Olisi pitänyt nostaa käsi ylös lähdössä, kun telineissä alkoi kuulua jotakin meteliä hallista, eikä lähettäjä ottanut ylös. Oma lähtö hajosi aika pahasti.”

2. juoksuissa reilu tunti myöhemmin Henri paransi mukavasti ja juoksi ennätyksensä 7,32.

”Juoksu tuntu ihan hyvältä kaikin puolin, tai ei ainakaan jäänyt fiilistä miltään osa-alueelta, että olisi tullu epäonnistumista. Etureidet ollu tällä viikolla hieman tukkoiset”, Henri analysoi kisaansa.

Iina kirmasi toisella yrityksellä 7,97 eli kirkkaasti kauden parhaansa. Satu juoksi 8,11.

”Nyt onnistui lähtö paremmin ja loppujuoksukin tuli ihan hyvin”, Iina kommentoi kauden parastaan.