SM-viesteistä komea saldo tiimille

10.9.2018


Team Hollon Voiman juoksijat esiintyivät mainiosti viestijuoksun SM-kilpailuissa. Kotiin tuomisina oli yhteensä yhdeksän mitalia.

N19 3x800 metrillä kolmikko Kiia Keinonen, Aino Sikkinen, Jemina Forss otti yllätyskultaa. Ennalta Seinäjoen Seudun Urheilijat oli selkeä ykkössuosikki kovan ankkurinsa Veera Perälän johdolla.

Kiia aloitti loistavasti juostuaan täysin omalla vedolla osuuden 2.16,9, eroa kaikkiin muihin tuli vähintään 30 metriä. Ainolle kilpailu oli ensimmäinen 7 kuukauteen kiusallisen lonkkavamman vuoksi. Aino taisteli osuuden hienosti maalin ja pystyi lopussa jopa kiristämään, osuusaika oli 2.23. SSU ja Turun Urheiluliitto olivat tässä kohtaa kuitenkin noin 20-30 metriä karussa ankkurina matkaan lähtenyttä Jeminaa. Kärkikaksikko paahtoi avauskierroksen hurjasti minuuttiin, Jemina piti viisaasti oman vauhtinsa. Viimeisen 200-metrisen alkaessa eroa oli SSU:hun vielä 25 metriä, mutta Jemina paahtoi viimeiset 200m upeasti 32 sekuntiin ja nosti joukkueen voittoon.

”Ihan loistava juoksu jokaiselta likalta, sanattomaksi veti ja tippa tuli linssiin”, valmentaja Lauri Hollo sanaili.

Naisten 4x100 metrillä Iina Lehtimäki juoksi kakkososuuden. Vaihtoharjoituksia oli niukasti alla, joten olo oli kaikkea muuta kuin pomminvarma kapulanvaihdon suhteen. Lotta Harala aloitti, kapula vaihtui Iinan kanssa hyvin, samoin toinen vaihto Maria Huntingtonin kanssa onnistui. Ankkurina Reetta Hurske pääsi tyylittelemään Pyrinnön ylivoimaiseen voittoon. Aika oli seuraennätys 45,86.

”Mainiot juoksut Iinalta ja toki jokaiselta. Vaihdot menivät alkuerässä jopa hiukan paremmin, mutta otimme niiden kanssa varman päälle, koska erin mukaan varaa siihen oli”, valmentaja Hollo kommentoi.

N19 pikaviestissä Alisa Aalto juoksi kakkososuuden. Ykkösellä juoksi Ilona Luoma, Alisan jälkeen juoksivat Frida Hämäläinen ja Viivi Hellman. Kapula tuli maaliin hyvässä ajassa 48,17 ja se toi hopeamitalit.

Sunnuntaina tulessa oli ensin Lahtisen Kalle M17 4x300 metrillä. Pojat juoksivat hienosti ja Kalle osuutensa 37,0, tuloksena oli hopeaa.

Heti perään oli vuorossa N19 4x400 metriä, joissa tiimin kolmikkoa Jemina Forss, Kiia Keinonen, Alisa Aalto täydensi ankkuri Frida Hämäläinen. HIFK oli ylivoimainen ennakkosuosikki Viivi Lehikoisen ja Nea Mattilan johdolla.  Pyrintö kamppaili kuitenkin hienosti mestaruudesta aina loppusuoran alkuun asti, eroksi tuli lopulta tasan kaksi sekuntia, likkojen aika oli 3.55,50.

P15 4x800 metrillä tiimin Patrik Järvinen ja Aapo Harala juoksivat kaksi ensimmäistä osuutta, molemmat komeasti 2.10. Joukkueen kohtalona oli kuitenkin kultainen ananas eli nelossija vain 0,24 sekuntia mitalista.

Naisten 4x800 metrillä tiimistä juoksivat Veronika Virtapohja ja Eevi Siniketo, Pyrintö juoksi komeasti viidenneksi, mikä on seuran paras naisten pitkän viestin sijoitus vuosikausiin. Iina ja Eevi juoksivat vielä naisten 4x400 metrillä, sijoitus oli seitsemäs.

Miesten 4x100 metrillä mukana oli Markus Jutila, joukkue sijoittui kuudenneksi, Eetu Pöyry oli mukana 4x400 metrin joukkueessa, jonka loppusijoitus oli seitsemäs. N17 3x800 metrillä oli tiimistä mukana Venla Harala, joukkue Maria Peltoniemi, Venla ja Pinja Heinonen sijoittui yhdeksänneksi.