Jarkko Wellingistä tiimin uusi voimavalmentaja

29.10.2018

Jarkko Welling
Jarkko Welling

47-vuotias Jarkko Welling on Team Hollon Voiman uusi voimavalmentaja. Entinen valmentaja Anne Vakkala joutui jäämään sivuun viime kauden jälkeen. Jaakko Kailajärvi jatkaa yhä myös voimapuolen valmennustiimissä.

Wellingillä on takanaan mittava ura painonnostajana. Hän on voittanut yhdeksän Suomen mestaruutta ja hänellä on yhä hallussaan 56-kiloisten SE-tulokset työnnössä, tempauksessa ja yhteistuloksessa. Vuonna 1998 hän oli EM-kilpailussa kahdeksas.

Huippu-urheilu-uransa jälkeen Welling on toiminut mm. painonnoston nuorten maajoukkueen vastuuvalmentajana, toiminut Ilveksen jääkiekon SM-liigajoukkueen fysiikkavalmentajana 13 vuotta ja Saintsin amerikkalaisen jalkapallon miesten ja naisten joukkueiden fysiikkavalmentajana.

Parhaillaan Welling on Valmentajan ammattitutkinnolla, missä valmentamista opiskellaan joka lajin näkökulmasta.

”Lähden todella innolla mukaan uuteen haasteeseen, uskon, että tästä tulee erittäin hyvä yhtälö. On hienoa päästä uuden lajin pariin ja miettiä voimavalmennusta juoksijoiden näkökulmasta. Yhdessä Kailajärven Jaskan kanssa saamme varmasti hyvän paketin aikaan”, Welling sanoo.

Tiimin päävalmentaja Lauri Hollo on äärimmäisen helpottunut uuden kovan luokan valmentajan löytymisestä.

”Ihan mahtava homma. Ehdin jo tuskastua, kun ei uutta valmentajaa tahtonut millään löytyä. Voimavalmennuksen suunnittelu, rytmitys ja nostotekniikoiden valvominen ammattisilmällä on erittäin tärkeä asia, oma tekniikkasilmäni punttipuolella on nimittäin mallia puu. Jake aloittaa hommat saman tien ja uskon vahvasti, että tästä tulee erittäin hyvä ja kova juttu”, valmentaja Hollo iloitsi.