Kiialle ja Alisalle SM-hopeaa

3.9.2019

Kiia juoksi 1500 metrin hopeaa.
Kiia juoksi 1500 metrin hopeaa.

Tiimin Kiia Keinonen (N19) ja Alisa Aalto (N22) ottivat molemmat hopeamitalit junioreiden SM-kilpailuista Porvoosta. Kiia oli kakkonen 1500 metrillä, Alisa 200 metrillä.

1500 metrillä mentiin hiljaa ykköstykki Nathalie Blomqvistin takana, kun hän lähti hurjaa vauhtia heti alusta asti. Kiia pysytteli hienosti suunnitelman mukaan kaarteet sisäradalla ja säästeli voimia loppuun. Puolimatkassa oltiin laahustavassa 5.30 loppuaikaa ennustavassa vauhdissa. Noin 500 metriä ennen maalia vauhti alkoikin kiihtyä. Kiia nousi viimeisen kierroksen takasuoralla kakkoseksi ja irtosi muista. Loppusuoralla muut hieman lähenivät, mutta hopeamitali tuli hienosti. Loppuaika oli 4.55,92. Viimeinen kierros tuli 66 sekuntiin ja viimeinen 800 metriä 2,22.

- Loistava juoksu Kiialta taktisesti, oikeastaan yhtään väärää liikettä ei tapahtunut. Ja toki hieno juoksu muutenkin. Loppu oli ihan loistava. Tästä on kiva lähteä huomenna 800 metrille, missä on taas mitali tavoitteena, valmentaja Lauri Hollo sanaili perjantaina.

Alisa juoksi perjantaina 400 metriä. Loppuaika oli ehjän juoksun jälkeen 57,21, se riitti nelossijaan. Mitaliin jäi matkaa 0,8 sekuntia.

- Hyvä juoksu, mutta ehkä odotukset olivat hiukan korkeammalla, siellä 56,5-56,8 ajoissa. Hyvä sijoitus ja aika joka tapauksessa, valmentaja Hollo kommentoi.

Lauantaina Kiia juoksi 800 metriä, mutta lihaksisto ei pelittänyt laisinkaan. Aika oli 2.20,70 ja sijoitus kahdeksas.

- Ei vain päässyt tänään yhtään mihinkään, jalat tuntui jo alkuverkassa ihan jumisilta, Kiia kertoi kisan jälkeen.

Sunnuntaina Alisa juoksi 200 metriä. Heti aamukymmenen jälkeen oli vuorossa alkuerä ja homma pelitti loistavasti. Uusi ennätys kirjattiin lukemiin 25,05. Aika tuli vielä hyvin rennolla juoksulla.

Finaalissa odotukset olivat korkealla, toki JKU:n Aino Pulkkinen oli selkeä suosikki. Alisa rypisti tiukassa kisassa kakkoseksi ajalla 25,23, Oulun Pyrinnön Jandeh Jallow jäi 0,03 sekuntia.

- Hieno veto ja komea hopeamitali. Toki helpon alkueräjuoksun jälkeen odottelimme alle 25 sekunnin aikaa, mutta tuuli pyöri aika ikävästi. Ja voi olla, että kaksi kisaakin painoi jo hiukan jaloissa. Hieno suoritus Alisalta joka tapauksessa, valmentaja Hollo sanoi.