Hallikausi aukesi – Kiia, Samuli ja Kalle ennätyksiin

20.1.2020


Team Hollon Voiman hallikausi aukesi tänä viikonloppuna. Parhaasta suorituksesta vastasi Kiia Keinonen, joka juoksi Helsingissä lyhyellä radalla 800 metrin ennätyksensä 2.15,10. Myös ulkorataennätys parani 1,69 sekuntia.

Lauantaina Tampereen Hippokisoissa ennätyksen teki 18-kesäinen Lahtisen Kalle, joka juoksi 60 metriä 7,68. Ennätys parani 0,11 sekuntia.

Sunnuntaina Samuli Losoi juoksi 400 metrillä ajan 51,46, mikä alittaa SM-hallirajan. Kilpailu oli Samulin ensimmäinen koskaan lyhyellä radalla.

- SM-rajan tekeminen oli ainoa tavoite, nyt sitä ei tarvitse jahdata. Ihan hyvä vauhdinjako ja tasapainoinen juoksu, mutta on tässä vielä paljon parantamisen varaa. Neljä viikkoa aikaa kotihallissa pidettäviin SM-kisoihin, joten paljon ehditään viedä tehdä. Hieno homma, että Samuli pääsee mukaan ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihin urallaan, tavoite on toki päästä siellä myös Pyrinnön erittäin kovaan 4x300 metrin viestijoukkueeseen, kommentoi valmentaja Lauri Hollo.

19-vuotias Kiia Keinonen paineli 800 metrillä kovempaa kuin koskaan ennen. Aika oli 2.15,10 ja se on 1,69 sekuntia parempi kuin Kiian ulkorataennätys. Samalla irtosi lippu SM-halleihin.

- Mainio juoksu Kiialta. On ollut kiva nähdä, miten kunto on noussut viikko viikolta koko ajan. Melko lailla kestopää edellä on menty tämä harjoituskausi. Hyvältä näyttää, hallikauden päätavoitteet ovat neljän ja viiden viikon päästä aikuisten ja 22-vuotiaiden SM-kisoissa. Mutta katsellaan nyt, mikä tulee olemaan hallikaudella paras matka. Kiia juoksee myös 1500 metriä ja viikon päästä Vaasassa 3000 metriä. Katsellaan, mitä tapahtuu, erinomainen tilanne on nyt, sanoi valmentaja Hollo.