Tiimiltä hyvät suoritukset SM-halleissa – seuraavaksi nuorten SM-hallit

20.2.2020

Kiia juoksi SM-halleissa mainiosti. (Kuva: Mikko Pitkänen)
Kiia juoksi SM-halleissa mainiosti. (Kuva: Mikko Pitkänen)

Yleisen sarjan SM-hallit sujuivat tiimiltä hyvin. Kiia Keinonen oli 800 metrillä kymmenes hyvällä ajalla 2.15,60. 4x300 metrin viesteissä juoksivat Alisa Aalto, Kalle Lahtinen ja Kiia. Pyrinnön naisten ykkösjoukkue, jossa Alisa juoksi, otti pronssimitalit.

800 metrillä mentiin alku odotusten vastaisesti hiljaa, Kiia oli joukon hännillä ja 400 metriä taittui 70 sekuntiin. Sitten vauhti alkoi kiihtyä ja lopulta Kiia jäi ennätyksestään vain 0,5 sekuntia.

”Mainio aika tuolla vauhdinjaolla. Mun virhe oli, ettei taktiikassa edes otettu huomioon, ettei Nathalie Blomqvist lähtisi kovaa, kuten hän aina lähtee. Ohje oli siis ottaa alku rauhassa joukon perukoilla ja jättää voimia viimeiselle kierrokselle. Kun vauhti sitten kiihtyi, oli perältä hankala nousta määräänsä enempää. Oikein hyvä juoksu joka tapauksessa”, valmentaja Lauri Hollo sanoi.

Tuntia myöhemmin Kiia juoksi vielä viestin kakkosjoukkueessa hyvän osuuden.

Alisa oli naisten ykkösjoukkueessa kolmososuudella. Frida Hämäläinen ja Miia Sillman tekivät hyvää työtä ja Alisa pääsi kärjessä matkaan. Kärkisija säilyi ja lopussa ero muihin jopa hiukan kasvoi. Pinja Heinonen toi viestin maaliin komeasti kolmannella tilalla kivikovien ankkurien joukossa. Alisan osuusaika oli noin 40,6.

”Ikävä juttu, että juoksijan polvi sekä ferritiiniarvojen romahtaminen estivät Alisan henkilökohtaiset kisat, kuten myös ensi viikonloppuna juniorien SM-halleissa. Tästä jäi kuitenkin kiva fiilis päästä jatkamaan kautta, kunhan ongelmat saadaan kuntoon”, valmentaja Hollo totesi.

Lahtisen Kalle paineli miesten viestin kakkosporukassa, osuus sujui mainiosti 36,4.

”Tosi hyvä veto Kallelta. Harmi, ettei kunto ole vielä konkretisoitunut 400 metrin tuloksina. Mutta vahva usko on, että ensi viikonlopun SM-kisoissa näin käy”, valmentaja Hollo uskoo.

Tulevan viikonlopun nuorten SM-halleissa Kalle juoksee M19 400 metriä, Kiia N22 800 ja 1500 metriä, Elias Marjamäki M17 800 metriä ja Patrik Järvinen M17 60, 800 ja 1500 metriä.

”Ennätyksiä tietysti odotellaan kauden viimeisestä hallikisaviikonlopusta. Kiialta toki sen lisäksi mitalia ellei kahtakin”, Hollo arveli.