Kiialle nuorten SM-halleista pronssia ennätysajalla

2.3.2020

Kiia nappasi kasin pronssin ennätysajallaan.
Kiia nappasi kasin pronssin ennätysajallaan.

Team Hollon Voiman Kiia Keinonen juoksi nuorten SM-halleissa 800 metrillä N22-sarjan pronssille uudella ennätysajallaan 2.14,27. Patrik Järvinen juoksi ennätyksensä 60 ja 800 metrillä, Kalle Lahtinen 400 metrillä.

Kiian lauantain 1500 metriä ei sujunut odotetusti. Tuloksena oli viides sija ajalla 4.50,36.

- Tuntui siltä, että koko kilpailu on ihan hallinnassa, mutta kun lopussa lähdettiin juoksemaan kovaa, jalat eivät vain suostuneet tottelemaan, Kiia kommentoi kilpailua.

Sunnuntain 800 metrille lähdettiin kuitenkin positiivisilla fiiliksillä ja taistelumielialalla. Se tuottikin tulosta. Pronssimitali irtosi uudella ennätyksellä 2.14,27 ja hopeakin jäi vain viiden sadasosan päähän.

- Mainio ja tasapainoinen juoksu Kiialta, hallikaudella saatiin viilattua viime kesän ennätyksestä pois 2,5 sekuntia. Nyt vain samalla sykkeellä kohti kesää, niin hyvä tulee, valmentaja Lauri Hollo kommentoi.

M19 400 metrillä Lahtisen Kalle lähti C-erässä rohkeasti matkaan. Puolimatkassa väliaika oli 24,5. Vauhti kesti hienosti loppuun asti, tuloksena aika 51,84. Oma ennätys kesältä parani 1,4 sekuntia ja sijoitus oli kokonaiskilpailussa hienosti kahdeksas.

- Nyt tuli viimein sellainen juoksu, mitä olen Kallelta odottanutkin treenien perusteella. Tästä on hienoa lähteä kohti kesää, valmentaja Hollo sanaili tyytyväisenä.

M17 800 metrillä mukana olivat Patrik Järvinen ja Elias Marjamäki, molemmat B-erässä. Patu lähti pitämään rohkeasti vauhtia ja aloitti 27,5 kierroksella, 400 metriä meni alle minuuttiin. Elias tuli taaempana omassa ennätystahdissaan. Lopussa HKV:n Daniel Äikäs ahdisteli, mutta Patu otti kirivoiton ennätyksellään 2.05,88. Elias nousi viimeisellä kierroksella erän neljänneksi, mutta avauskierroksen ratarikko vei ennätysajan, tuloksena DQ.

Patrik juoksi ennen kasia aamupäivällä myös 60 metrin alkuerissä. Tulos oli 7,70 eli oma ennätys 0,12 sekunnilla.

- Hyviä vetoja pojilta. Patrik lähti rohkeasti vetämään kasilla kuten pitääkin.  Kesän ennätyksestä saatiin viilattua lyhyellä radalla sekunti pois ja 60m parani viime hallikaudesta 31 sadasosaa. Nyt kun päästään taas keväällä keskittymään salibandyn sijaan juoksuun, ennätyksistä ropisee reippaasti. Eliakselta hyvä veto myös, harmi että ratarikko tuli, mutta näitä sattuu, kun tiukoissa kaarteissa juostaan, valmentaja Hollo sanoi.