Koutsin Blogi: Uutta kohti - tutuilla eväillä

3.4.2017


Tämä on ensimmäinen uudistettujen nettisivujemme Koutsin Blogi. Mutta kuten harjoittelussa, myös nettisivuissa, liiaksi ei pidä koskaan uudistaa. Varsinkin, jos perusasiat on todettu hyviksi ja toimiviksi.

Hallikausi oli ja meni. Menestys oli erinomaista, kruununa Jeminan N17 kulta ja Kiian pronssi 800 metrillä, tiimipanosta lisäsi komeasti Ainon saman kilpailun nelossija.

Ennätyksiä paukuteltiin halleissa todella paljon, mutta se ei ole olennaista. Olennaista on se, että asiat sujuvat pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan. Esimerkiksi kestolikkojen kanssa olemme pitäneet painopistettä kestävyydessä, mutta kaikkien nopeus on parantunut. Iso syy siihen on varmasti järjestelmällisen ja järkevän voimaharjoittelun aloittamisessa, kiitos Anne Vakkala & Jaakko Kailajärvi.

Pikaosastolla Satu-Maaria, Henri ja Aleksi pystyivät tekemään ennätyksiään, mikä on kesää ajatellen lupaavaa.

Kevät on tarkoitus mennä samoilla periaatteilla. Tässä on nyt viikko aikaa etelän leiriin Portugalissa. Se on kaikille mukaan lähteville ensimmäinen – paitsi koutsille. Jaakko ei tällä kertaa matkaan lähde, koska opintovastaavat Lääketieteellisessä tiedekunnassa olivat toista mieltä.

Leirille lähdetään hyvillä fiiliksillä, tismalleen samalla tavalla harjoitellen kuin kotona. Toki etenkin kestopuolella määrää tulee enemmän, kun on mahdollisuus tehdä aamuharjoituksia – ja jopa palautua niistä paremmin ilman koulurasituksia.

Leirin merkitys onkin suurempi henkisesti kuin fyysisesti. Urheilija voi urheilla kuin ammattilainen, samoin valmentaja valmentaa. Uusi ympäristö ja lämpö tekevät hyvää kaikille. Uusi positiivinen ärsyke keskellä kevään pitkää PK-kautta.

Kun Portugalista palataan, onkin kilpailukausi jo yllättävän lähellä. Osalla viikon päässä, osalla kuukauden.

Ja taas kerran tämä jokavuotinen kommentti; miten voi olla, että aika hallikaudesta kesään tuntuu korkeintaan kahdelta viikolta…

Mutta ei mietitä vielä kesää, mietitään tätä päivää. Kuinka voisin olla parempi valmentaja ja urheilija juuri tänään. Joka ikinen päivä. Siitä tässä hommassa on nimittäin kysymys.

Coach Hollo