Iida otteli hienosti SM-pronssille

22.8.2021

Tiimin Iida Kastarinen oli mukana Lohjalla 14-vuotiaiden SM-viisiottelussa. Kotiin viemisinä oli hienosti pronssimitali. Päätösmatkalla 800 metrillä Iida otti komean lajivoiton hyvällä ajalla 2.25,57, korkeudessa ennätys parani seitsemän senttiä tulokseen 153.

Pitkä päivä alkoi 80 metrin aidoilla. Iidan erään osui harmillisesti -1,9 m/s vastatuuli. Aika oli kuitenkin hyvä 12,39, vain viisi sadasosaa ennätyksestä. Iida oli avauslajin jälkeen kisan kakkosena.

Seuraavaksi mentiin pituuspaikalle. Askelmerkin kanssa oli pientä hakemista ja viimeinen askel lankulle tahtoi venyä hieman liian pitkäksi. Avaushyppy oli 506. Toisella askel osui paremmin ja hyppy kantoi 516. Kolmas hyppy jäi siitä kaksi senttiä. Kokonaissijoitus säilyi kakkosena.

”Ihan hyvä aloitus kilpailulle. Pituuden viimeisessä hypyssä jalat olivat varmasti noin 535-540 haarukassa, mutta alastulo ei onnistunut ja takapuoli jätätti. Tästä on kuitenkin kiva jatkaa ottelua kahden hyvän lajin jälkeen”, valmentaja Hollo arveli.

Kolmantena vuorossa oli ennalta hankalin laji, keihäs. Olympianelonen Tero Järvenpää kävi pitämässä edellisviikolla Iidalle keihästreenin Kangasalla. Perusasiat jäivät hyvin mieleen. Laji on kuitenkin herkkä ja parhaaksi jäi 24,10. Heitot karkasivat taivaalle. Iida oli kuitenkin tässä kohtaa kisan kolmantena Enni Virjosen ja Nuppu Willmanin jälkeen.

Korkeuspaikalla Iida suoriutui hienosti. Korkeudet 138, 144 ja uusi ennätys 147 menivät ensimmäisellä. Niin myös 150. 153 meni komeasti kolmannella ja Iida teki hyviä yrityksiä myös 156:sta, vaikka se ei mennytkään yli. Sijoitus näytti sementoituvan kolmanneksi.

Päätöslajissa 800 metrillä Iida lähti vetämään alusta asti hyvää vauhtia. Juoksu ja vauhti pysyivät hyvin kasassa ja tuloksena oli selkeä lajivoitto hyvällä ajalla 2.25,57.

Loppupisteet 2433 riittivät pronssimitaliin. Voittaja Willman keräsi 2621 pistettä ja kakkonen Virjonen 2525 pistettä. Yhdessä Ella Mikkolan kanssa tuli myös joukkuehopeaa.

”Oikein hyvä ottelu Iidalta. Keihäs on hiukan hankala laji ja myös selälle pieni riski. Muut lajit sopivat erittäin hyvin. Iidan nilkka hieman vääntyi korkeuden viimeisessä hypyssä, mutta onneksi se ei haitannut kasin juoksua. Nyt tuli mitalivärisuora täyteen tältä kaudelta, kun 300 metrin aidoista tuli kulta ja sileältä 300 metriltä hopea. Hieno kausi on meneillään”, kommentoi valmentaja Lauri Hollo.