Iidalla ja Juulilla mainiot YAG-kilpailut - voitto ja ennätyksiä

25.7.2021

Lappeenrannassa käytiin viikonloppuna perinteinen junioriyleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletic Games. Team Hollon Voiman Iida Kastarinen ja Juuli Saloniemi tekivät hienoa tulosta lajissa kuin lajissa. Se lupaa hyvää loppukaudelle.

Iida kävi aamutuimaan hyppäämässä ensin pituuden karsinnan, ensimmäisellä tuli mainio hyppy 520 ja finaalipaikka oli sillä selvä. Tiukka päivä jatkui 100 metrillä. Alkuerissä syntyi hyvä aika 12,92. Finaalissa aika oli 12,98 ja Iida oli kisan neljäs. Siitä matka jatkuikin suoraan pituuden askelmerkkijuoksuihin ja loppukilpailuun. Tuuli pyöri inhottavasti ja askelmerkin kanssa oli hankaluuksia. Myös satasen finaali hieman tuntui jaloissa. Lopputulos oli 516 ja sillä irtosi viides sija. Tuulilotto ei osunut, sillä hypyssä oli vastaista -2,6 m/s.

Juuli juoksi lauantaina 800 metriä. Kisa lähti heti alusta vahvasti liikkeelle. Toisen kierroksen alussa Juuli karkasi selvään johtoon B-erässä. Loppusuoralla matka ja vauhti alkoi hieman painaa, mutta tuloksena oli kakkossija upealla ennätyksellä 2.32,29. Vanha ennätys parani liki kuusi sekuntia.

Sunnuntaina oli edessä molemmilla 300 metriä. Juuli juoksi kolmannessa erässä mainiosti ennätyksensä 44,36. Sillä irtosi erän kakkossija. Kilpailussa oli 39 juoksijaa ja Juuli oli lopputuloksissa komeasti kymmenes.

Iida oli viimeisessä erässä ja juoksu kulki alusta asti komeasti. Aika 41,72 oli oma ennätys 0,4 sekunnilla ja T14 Suomen kärkitulos tällä kaudella. Voitto irtosi 0,66 sekunnin marginaalilla.