Jesse, Petriina ja Heidi mukaan tiimiin

5.1.2022

Team Hollon Voima sai syksyn aikaan kolme uutta urheilijaa, kun Jesse Riissanen, Petriina Niininen ja Heidi Kaarto liittyivät mukaan porukkaan. Vastaavasti Patrik Järvinen positui tiimistä ja Mikko Laaksonen lopetti.

2006-syntynyt Jesse voitti viime kesänä P15-sarjan 300 metrin aitajuoksun SM-hopeaa. Koko kautta varjosti lonkkavamma, jota on kuntoutettu huolellisesti pitkin syksyä.

- Hankala sanoa vielä, mikä tulee olemaan Jessen päälaji, se voi olla mikä tahansa 100 metristä aitoihin tai 800 metriin. Tarkoitus on kilpailla erittäin monipuolisesti. Jesse on todella positiivinen tyyppi ja asennetta löytyy, joten odotukset ovat korkealla, valmentaja Lauri Hollo kertoi.

Petriina on puolestaan ensi kaudella 18-vuotias eli ensimmäistä vuotta N19-sarjassa. Viime keväänä tuli komeasti 10 kilometrin maantiejuoksun Suomen mestaruus, kesällä paras SM-sijoitus oli 3000 metrin viides.

- Syksyn harjoituskausi on ollut Pepillä oikein ehjä. Hallissa kisaillaan ja katsotaan, millaista tulosta tulee milläkin matkalla, mutta toki päätähtäin on kevään ja kesän kilpailuissa. Kovalla asenteella ja positiivisella mielellä Peppi on tullut tiimiin ja sopeutunut erittäin hyvin, valmentaja Hollo sanaili.

26-vuotias Heidi aloitti ensin Hollon Voiman juoksukoulussa, pohjilla oli harrastepohjalta hyvä aika puolimaratonilta, 1.27,35.

- Jo muutaman reenin jälkeen huomasin, että Heidillä on ilman muuta kykyjä myös ratajuoksijaksi, joten hän siirtyi tiimin jäseneksi. Syksyn erinomaisesti sujuneet harjoitukset ovat vain vahvistaneet tätä mielikuvaa. Asennetta riittää niinkin paljon, että koutsi joutuu olemaan joskus enemmän jarruna kuin kaasuna. Mielenkiintoista nähdä, millaista tulosta tulee, kun Heidi päsee hallikaudella juoksemaan ensimmäiset ratakilpailunsa. Vahva veikkaus on, että erittäin hyvää, koutsi Hollo uumoili.