Kiia juoksi 1500 metrin ennätyksensä

17.7.2021

Team Hollon Voiman 21-vuotias Kiia Keinonen paineli Joensuun Motonet GP:ssä 1500 metrin komean ennätyksensä 4.32,22. Hallikaudella juostusta ennätyksestä lohkesi pois 3,77 sekuntia ja viime kesästä liki kahdeksan sekuntia.

Kisa oli Kiian kauden ensimmäinen 1500-metrinen, kun alkukesällä panostettiin selkeästi 800 metrille. Juoksu kulki alusta asti rennon letkeästi ja viimeinen kierros irtosi todella kovaa. Se lupaa hyvää loppukaudelle. Aika on siinä rajamailla, riittääkö se Kalevan kisoihin, mutta vielä on hyvä mahdollisuus parantaa 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa kaksi viikkoa ennen Kalevan kisoja.

- Juoksu kulki tosi helposti ja rennosti koko ajan. Taktisestikin kilpailu meni aika nappiin, ei tarvinnut hötkyillä kakkosradalla, Kiia kommentoi.

Kolme päivää myöhemmin Kiia juoksi Lapinlahdella mainion 800-metrisen 2.09,55, mikä jäi vain reilun kymmenyksen hänen ennätyksestään.

- Nyt Kiia keskittyy harjoitteluun ja seuraava kisa on ehkä 400 metriä piirinmestaruuskilpailuissa elokuun alussa. Juuri nyt kaikki näyttää erinomaisen hyvältä, kommentoi valmentaja Lauri Hollo.