Kiialle ennätys ja kaksi pistesijaa Kalevan kisoista

29.8.2021

Team Hollon Voiman 21-vuotias Kiia Keinonen osallistui kotikentällä Ratinassa toista kertaa urallaan Kalevan kisoihin. Tuloksena oli mainiot 8. sijat niin 800 kuin 1500 metrilläkin.

Perjantaina tiimistä oli ensin radalla Samuli Losoi 400 metrillä, ensi kertaa Kalevan kisoissa. Pienellä riskitaktiikalla lähdettiin hakemaan ennätystä. 350 metriä kulki hienosti, mutta sitten hieman kanttasi. Loppuaika oli 49,88, mikä jää Samulin ennätyksestä 0,3 sekuntia. Finaaliin vaadittiin 48,87.

- Hyvä veto pienellä riskillä. Kova alku takasuoran vastatuuleen ja se näytti pitkään kantavan. Ihan ei vielä tullut loppuun saakka, mutta erinomainen suoritus, kommentoi valmentaja Lauri Hollo.

Kiia oli mukana 1500 metrillä. Mukaan pääsi ainoastaan 14 juoksijaa, koska alkueriä ei ole. Kisasta odotettiin kovavauhtista, mutta avauskierros meni 4.50 tahtia. Kaksi kierrosta ennen maalia vauhti alkoi selkeästi kiihtyä. Kiia tuli mainiosti loppuun asti ja oli maalissa kahdeksantena uudella ennätyksellään 4.31,33.

- Erittäin hyvä nousujohteinen juoksu. Jos alkuvauhti olisi ollut hiukan kovempi, olisi loppuaika ollut varmasti muutaman sekunnin alle 4.30. Mutta erinomainen esitys, valmentaja Hollo sanoi.

Lauantaina Kiialla oli edessä 800 metrin armottomat alkuerät. Kolmesta erästä jatkoon meni suoraan kaksi juoksijaa ja ajan perusteella yhteensä kaksi. Kiia oli kolmoserässä. Vauhti kiihtyi toisella kierroksella mukavasti ja Kiia oli erän kolmas ajalla 2.09,99. Se riitti finaaliin ajan perusteella 1,11 sekunnin erolla.

Finaalissa Kiialla oli edessä jo kolmas maksimivauhtinen juoksu 46 tuntiin. Vauhtia ei lähdetty pitämään ja Kiian 400m väliaika oli 64,7. Maalissa Kiia oli 8:s ajalla 2.11,59.

- Ihan ei virta enää riittänyt kolmanteen juoksuun alle kahteen vuorokauteen. Hienot kisat Kiialta joka tapauksessa. Tämä oli taas uusi tärkeä askel uralla, valmentaja Hollo kommentoi.