Kiialle kaksi ennätystä Jyväskylän SM-halleista

24.2.2021

Team Hollon Voiman Kiia Keinonen oli viikonloppuna Jyväskylän SM-hallikilpailuissa kahdeksas niin 400 kuin 800 metrilläkin. Molemmissa lajeissa syntyi uusi ennätys.

Lauantaina Kiia juoksi 400 metrillä 58,08, mikä oli 0,19 sekuntia paremmin kuin aiempi ennätys, joka syntyi pari viikkoa sitten Pirkkahallin 300 metrin radalla.

”Aika kestovoittoisesti on syksy ja talvi treenattu, nopeutta olemme lähestyneet enemmän rennon nopean juoksun kuin maksiminopeuden kautta. Se tuntuu toimivan. Ihan erinomainen suoritus, vaikka avauskierroksella hieman käynnistysvaikeuksia olikin”, valmentaja Lauri Hollo totesi.

Sunnuntain 800 metrillä Kiia oli B-erässä. Hän lähti rohkeasti matkaan joukkoa vetäen, puoliväli meni aikaan 62,4. 600 metrin kohdalla Kiia oli vielä 2.08-vauhdissa, mutta viimeinen 100 metriä oli näin kovasta alkuvauhdista jo kovin hapokasta tuloa. Loppuaika 2.12,03 oli kuitenkin lyhyen radan halliennätys 2,24 sekunnilla.

”Mahtavan rohkea juoksu, jollaisia tarvitaan, että urheilija voi kehittyä. Nyt loppu kanttasi, mutta vielä se tulee maaliin samaa tahtia tämän vuoden aikana. Todella ylpeä olen tuollaisesta juoksusta. Toki sijoitus olisi voinut olla useita pykäliä parempi toisenlaisella taktiikalla, mutta juuri tällä tavalla rohkeasti on joskus kokeiltava omia rajojaan”, valmentaja Hollo kehui suojattiaan.