Kolmen ennätyksen päivä Nokian pm-kilpailuissa

5.8.2021

Nokialla kisailtiin keskiviikkona ja torstaina aikuisten piirinmestaruuskilpailuissa. Tiimistä olivat mukana Samuli Losoi, Kiia Keinonen, Nuutti Lintunen ja Elias Marjamäki. Ennätyksiä paukkui kaikkiaan kolme kappaletta.

Samuli juoksi keskiviikkona 200 metriä, mutta käytännössä koko matkan puhaltanut vastatuuli hankaloitti juoksua. Aika oli 22,93, mikä jää Samulin ennätyksestä vain kymmenyksen. Sijoitus oli neljäs.

Torstaina areenalla oli tiimiläisittäin enemmän säpinää. Kiia Keinonen oli mukana alimatkalla 400 metrillä, mikä sujui erinomaisesti. Loppuaika oli uusi ennätys 57,51 ja sijoitus pm-kisan kakkonen. Ennätys parani puoli sekuntia.

Hetkeä myöhemmin Samuli oli miesten 400 metrin viivalla. Juoksu kulki hyvin ja ennätyksestä lohkesi viisi sadasosaa ajalla 49,58.

- Tosi hyvät nelkut molemmilla. Kiialla hiukan näkyi se, että treeneissä on nyt menty pidemmän kaavan kautta. Irtiotto ei ollut todellakaan tapissa. Samuli juoksi tosi hyvin, valitettavasti Kalevan kisojen varma raja jäi kolmen sadasosan päähän. Mutta viikon päästä Eltsun Tähtikisoissa se tulee, jos ei ihan hirvittävän vihaisia mummoja taivaalta saada, arveli valmentaja Lauri Hollo.

18-vuotias Elias Marjamäki oli mukana 800 metrillä. Heikoista veriarvoista kärsinyt Elias ei päässyt oikein missään vaiheessa kunnon vauhtiin, eikä kroppa sietänyt laktaattia lainkaan. Aika painui yli 2.10.

- Nyt pitää selvittää vielä tarkemmin, mikä kropassa on vikana. Ennen kuin se on tehty, ei ole mielekästä kilpailla. Harmi juttu, sillä Elias on treenannut koko kauden terveenä ja erittäin hyvin, valmentaja Hollo harmitteli.

1500 metrillä 19-vuotias Nuutti Lintunen lähti tavoittelemaan ennätystään 4.11,48, jonka hän juoksi Turussa kaksi viikkoa aikaisemmin. Kisan käsikirjoitus oli selvä. Lempäälän Aleksi Kivelä lähti heti omille teilleen ja Nuutti veti kakkosporukkaa koko matkan. 1000 metrin kohdalla oltiin noin 4.12-vauhdissa, mutta Nuutti sai aikaan mainion viimeisen kierroksen (63,1) ja loppuaika oli kirkkaasti ennätys 4.08,84. Sillä lohkesi pm-hopeamitali.

- Erittäin hyvä juoksu Nuutilta täysin omalla vedolla. Parannusta on ilman muuta luvassa, kun Nuutti pääsee hyvään kilpailuun tappelemaan mies miestä vastaan. Reilun viikon päästä Turun SM-kilpailuissa siihen tulee mahdollisuus ja jälki on varmasti mainio, valmentaja Hollo ennusteli.