Nuutti ja Kiia pm-maastomestareiksi

29.4.2021

Nuutti oli sarjassaan ylivoimainen.

Keskiviikkona Lempäälässä juostiin Hämeen piirinmestaruusmaastot. Team Hollon Voimasta oli mukana neljä urheilijaa. Kiia Keinonen voitti naisten 4 kilometrin matkan ja samalla matkalla M19-sarjan voittoa juhli Nuutti Lintunen.

Kiia juoksi ensimmäisen kierroksen kärkiporukassa, missä olivat hänen lisäkseen seurakaveri Veronika Virtapohja ja hiljattain 17-vuotiaiden maantiejuoksun Suomen mestaruuden voittanut Nokian Urheilijoiden Petriina Niininen. Toisen kierroksen puolivälissä Kiia karkasi selvään voittoon.

"Ei ollut kovin hyvä päivä, joten pidin juoksun rentona. Jos tänään olisi joutunut puristamaan, ei olisi ehkä mennyt hyvin. Tämä oli sellaista reipas lenkki + -vauhtia", Kiia kommentoi.

Nuutti lähti heti alusta omille teilleen junioripoikien kilpailussa. Eroa muihin oli puolivälissä 20 sekuntia ja maalissa 46 sekuntia. Tiimikaveri Elias Marjamäki oli M19-sarjan kakkonen.

"Hiukan ote herpaantui, kun reitillä edellä polkenut pyöräilijä ajoi sivuun puolivälin jälkeen. Kolmannella kilsalla vähän nukahdin. Viimeinen kilsa tuli 3.10, joten voi olla tyytyväinen. Tämä oli hyvä kenraaliharjoitus SM-maastoihin, eikä edes tuntunut pahalta", noin vuosi sitten tiimissä juoksemisen aloittanut Nuutti totesi.

Patrik Järvinen tuskaili yhä äänihuulisalpausongelmien kanssa. Hän oli M17-sarjan kuudes.

Reilun viikon päästä Joensuun SM-maastoihin lähtevät tiimistä Nuutti ja Elias.