Pikajuoksukarnevaaleilla hyvää kyytiä - Jesselle ratakierroksen ennätys

3.7.2023

Team Hollon Voiman urheilijat juoksivat ansiokkaasti Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla sunnuntaina. Tulessa olivat Eetu Pöyry ja Jesse Riissanen 400 metrillä sekä liki kolmen vuoden kilpailutauolta palannut Alisa Aalto 200 metrillä.

Alisa on kärsinyt huiman määrän erilaisista vaivoista viime vuosien aikana. Vuonna 2020 hän oli 400 metrillä Kalevan kisoissa neljäs. Pitkän ja hartaan kuntoutuksen sekä harjoittelun jälkeen vihdoinkin päästiin takaisin viivalle. Aika oli pieneen vastatuuleen 25,49, kun 2020 juostu ennätys on 24,87.

- Ihan mahtavaa, että Alisa pääsee nyt kivuitta kilpailemaan. Aika oli sivuseikka, mutta ei ollenkaan huono. Kolmen vuoden tauon jälkeen kilpaileminen ei ole ihan helppo juttu. Ensimmäiset 150 metriä sujuivat mainiosti, sitten tuli kanttaaminen. Lisää kisoja ja kymmenyksiä ropisee rajusti, valmentaja Lauri Hollo hykerteli.

Miesten ratakierroksella Jesse sai karistettua osin takareiden hermotusongelmat ja juoksu kulki jo paremmin kuin Helsingin edellisessä ennätysjuoksussa 52,92. Nyt aika oli 50,99. Se riittää M17-sarjan Suomen tilastoissa kuutospaikkaan.

- Hienoa, että nyt saatiin tyydyttävä tulos aikaan, Helsingin jälkeen fiilikset olivat aika apeat. Mutta ei tämä vieläkään parasta Jesseä ollut, sekunnin verran on ehdottomasti vielä tuosta otettavissa, Hollo ennusti.

Viime kaudella ennätyksekseen 49,79 juossut Eetu lähti kisaan pienten sairasteluoireiden kanssa. Juoksu oli varovainen ja nousujohteinen, tulos 50,41.

- Puoli sekuntia parempi avaus kuin viime vuonna. Juoksusta kuitenkin näki, ettei kroppa ollut parhaimmillaan. Hiukan sellaista väkisin punnertamista ilman herkkyyttä. Tästä on kuitenkin hyvä suunnata seuraaviin kisoihin, valmentaja Hollo kommentoi.

Seuraavaksi tiimin urheilijat juoksevat ensi sunnuntaina Sastamalan Timanttikisoissa. Eetu ja Jesse kirmaavat taas 400 metriä, Petriina Niininen 1500 metriä.

Alisa palasi kilparadoille pitkän tauon jälkeen