Samuli rikkoi ratakierroksen haamurajan - Iidalla ja Juulilla ennätystalkoot

12.6.2021

Tiimin 25-vuotias Samuli Losoi paranteli 400 metrin ennätystään lauantaina Tampereen Kesäkirmaisuissa. Ratakierros kulki ensi kertaa alle 50 sekunnin, kun Samulin voittoaika kilpailussa oli 49,91. Myös T14-sarjan Iida Kastarinen ja Juuli Saloniemi tekivät mainioita tuloksia.

Samuli lähti kilpailuun hyvällä rennolla rytmillä ja tuli puolimatkaan ajassa 23,60. Juoksu jatkui ehjänä lähes loppuun saakka ja uusi ennätys kirjataan nyt 49,91. Viikkoa aiemmin Samuli juoksi Turun Paavo Nurmi Gamesissa 50,60.

”Mainio ja tasapainoinen juoksu. Niin sanottu race plan toteutui täydellisesti. Kun Turussa juoksu kanttasi jo 60 metriä ennen maalia, nyt se tapahtui 30 metriä myöhemmin. Kalevan kisojen minimiraja on nyt alitettu, mutta Samulilla on ehdottomasti hyvät saumat rikkoa myös varma kisaraja 49,55”, kommentoi tyytyväinen koutsi Lauri Hollo.

14-vuotiaat Iida Kastarinen ja Juuli Saloniemi tehtailivat ennätyksiään. 80 metrin aidoissa Iida paineli komeasti 12,34, ennätys parani 0,36 sekuntia. Juulin uusi ennätysaika on nyt 13,68.

”Hienot ja ehjät aitajuoksut likoilta. Iidan nopeus alkaa selkeästi terävöityä, etenkin juoksun loppu oli todella lennokkaan näköistä. Juulilla oli vielä eilen harjoituksissa isoja hankaluuksia päästä aitavälit kolmella askeleella, mutta tänään kaikki aitavälit menivät upeasti nappiin”, valmentaja Lauri Hollo sanoi.

Aitojen jälkeen likat siirtyivät pituuspaikalle. Säätila oli koruton; vettä vihmoi ja tuuli vaihteli Ratinan etusuoralla koko ajan. Välillä hypättiin 2,5 m/s myötäiseen, välillä 3 m/s vastaiseen. Se aiheutti hankaluuksia askelmerkin kanssa. Iida hyppäsi ensimmäisellään ulkorataennätyksensä 533, hallissa meni sentin pidemmälle. Juuli ei löytänyt lankkua yhdelläkään hypyllä, mutta ennätystulokseksi kirjataan nyt 431. Se lähti 10 senttiä lankun takaa.

”Hyvää hyppäämistä molemmilta todella haastavissa olosuhteissa. Lämmin sää ja tasainen tuuli, niin hyppyihin olisi tullut roimasti lisää mittaa. Tästä on erinomaista jatkaa kautta joka lajissa”, valmentaja Hollo sanaili.

Tiimistä mukana oli myös M17-sarjan Patrik Järvinen. 100 metrillä yläselkä kramppasi, mutta aika oli silti mainio 12,00. 400 metriä jäi kuitenkin juoksematta.

”Kisojen lääkärin mukaan kyse on lihaskrampista, mutta tietenkään emme ottaneet riskiä ja nelkku jäi väliin. Toivotaan, että yö parantaa tilannetta ja huomenna Patrik on kovatasoisen 800 metrin juoksun viivalla”, Hollo toivoi.

Kisat jatkuvat sunnuntaina. Samuli juoksee 200 metriä ja on ainakin uhitellut juoksevansa myös toista kertaa elämässään 800 metriä. Juuli on mukana N17 200 metrillä, miesten kasilla mukana ovat Nuutti Lintunen, Elias Marjamäki ja toivottavasti myös Patrik.